Torty - Kremy, chrupki, żelki i nie tylko

Torty - Kremy, chrupki, żelki i nie tylko, czyli Tort(l)ove smaki dla początkujących!

Torty - Kremy, chrupki, żelki i nie tylko!
Zapraszam Cię do udziału w wyjątkowym szkoleniu! 

TORT(L)OVE SMAKI to dwudniowe szkolenie, na którym poznasz podstawy tworzenia wnętrza tortów i nie tylko!

 

Zapraszam Cię na dwudniowe szkolenie, podczas którego skupimy się na podstawach tworzenia tortów!

W ciągu dwóch intensywnych dni zdobędziesz wiedzę i praktycznie ją wykorzystasz SAMODZIELNIE tworząc swój własny tort.

 
 

JAK W TORTLOVE WYGLĄDA SZKOLENIE?

Na szkoleniu "Torty - Kremy, chrupli, żelki i nie tylko" upieczesz biszkopt i wykonasz 6 różnych kremów do przełożenia tortu! Będzie to wycieczka przez różne rodzaje kremów, które możesz wykorzystać nie tylko w tortach, ale również w monoporcjach, eklerach czy na babeczkach!

Przygotujesz 3 różne chrupki, których krojenie to czysta przyjemność. Własnoręcznie wykonasz żelki na żelatynie i pektynie oraz frużelinę.

Nie zabraknie również nauki przygotowania kremu do obkładania tortów, który wykorzystamy do nauki tworzenia tortów w stylu semi naked oraz tynkowania techniką tynku strukturalnego.

Moje szkolenie nie obejdzie się bez dekoracji! Żadnych żywych kwiatów czy gotowych wydruków cukrowych – samodzielnie, własnoręcznie wykonasz bardzo efektowny kwiat z papieru waflowego i mam nadzieję, że zarażę Cię miłością do rękodzieła!

Szkolenie odbywa się w małych grupach – max.4 osoby!

Będziesz pracować na własnym, w pełni wyposażonym stanowisku pracy.

 

Nie pracujemy w grupie! Nie musisz walczyć o miejsce przy stole z innymi! Wykonujesz swój tort i zabierasz go w całości do domu.

Ważne! Szkolenie "Torty - kremy, chrupki, żelki i nie tylko" jest przeznaczone dla osób POCZĄTKUJĄCYCH!
Tłumaczone na nim jest wszystko od najbardziej prozaicznych elementów.

Jeśli z jakiegokolwiek powodu obawiasz się składania tortu trzypiętrowego to możesz (po wcześniejszym uzgodnieniu):
* nie składać tortu w całość i każde piętro zabrać osobno,
* złożyć tort dwupiętrowy a jedno piętro zabrać osobno.
 

DLA KOGO PRZEZNACZONE JEST SZKOLENIE?

Szkolenie "Torty - kremy, chrupki, żelki i nie tylko"  jest przeznaczone dla osób początkujących, które chcą opanować podstawy tworzenia tortów.

Co obejmuje szkolenie?

Podczas tego intensywnego kursu nauczysz się tworzenia podstawowych elementów niezbędnych do stworzenia tortu. 

Nauczę Cię jak przygotować następujące elementy: 

Biszkopty: 

  • biszkopt klasyczny 

  • biszkopt z masłem palonym 

  • biszkopt czekoladowy 

 

Kremy:  

  • dwa smaki kremów tworzonych na bazie namelaka - malina i pistacja 

  • dwa smaki kremu tworzone na bazie creme pattisiere  – mango i kokos 

  • dwa smaki kremu tworzone na bazie creme russel – kawa i czekolada 

 

Wkładki owocowe: 

  • Żelka malinowa na żelatynie 

  • Żelka mango na pektynie 

  • Frużelina z wiśni 

 

Chrupki – chrupiące a nie twarde ;) 

  • Chrupka malinowa  

  • Chrupka kokosowa 

  • Chrupka orzechowa 

 

Krem do tynkowania: 

  • Krem SMBC 

 

WYKOŃCZENIE TORTU: 

  • Tynkowanie dwóch pięter w stylu semi naked 

  • Tynkowanie tortu z tynkiem strukturalnym 

  • Złożenie trzech pięter tortu 

  • Wykonanie kwiatu z papieru waflowego (ilość wykonanych kwiatów zależy od tempa pracy kursanta) 

dodatkowe informacje:

Co zapewniamy na szkoleniu?
  • Profesjonalne prowadzenie szkolenia
  • Wszystkie produkty niezbędne do wykonania tortów
  • Indywidualne miejsce pracy
  • Obiad jednodaniowy
  • Kawa, herbata, woda mineralna
  • Dyplom ukończenia kursu
  • Pudło do transportu tortu
  • Skrypt z recepturami zawierający wszystkie przepisy na kremy szkoleniowe


Ważne! Na szkoleniu poznasz moje przepisy z których korzystam od wielu lat. Nie są to jednak moje autorskie przepisy a zbiór receptur, które przystosowałam do swojego smaku i na swoje potrzeby.

Na szkoleniu nie uczę tynkowania na gładko i na kancik!

Koniecznie przeczytaj!
Moje szkolenie jest jednym z nielicznych szkoleń tortowych w zakresie tworzenia wnętrza tortu (jak nie jedynym) na którym 99% pracy wykonasz osobiście!
Na moim szkoleniu nie pracujesz grupowo nad jednym tortem. Sam tworzysz swój tort! Nie jesteś jedynie biernym obserwatorem. Nie musisz walczyć o dostęp do stołu i o możliwość wykonania któregoś z kremów czy innej części tortu!
Osobiście tynkujesz torty, osobiście składasz piętra. Wykonasz też kwiat z papieru waflowego.
I co ważne - cały swój tort zabierasz do domu!

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Szkolenie dwudniowe (sobota, niedziela)
Miejsce kursu: Kraków, ul. Anny Szwed - Śniadowskiej 34

CENA SZKOLENIA: 
2650 zł brutto - tryb grupowy
4500 zł brutto - tryb indywidualny
WYSOKOŚĆ ZADATKU: 650 zł
CZAS TRWANIA: około 10-11 godzin zegarowych (każdy dzień od godziny 9)

Ta strona używa plików cookie, aby zapewnić najlepsze wrażenia. Kontynuując korzystanie z tej witryny, zgadzasz się na ich użycie. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności