Zdjęcie poglądowe
Podstawy tortów piętrowych - kurs dla początkujących
W trakcie tego intensywnego kursu, poprowadzonego przez Agnieszkę Obłozę, specjalistkę w dziedzinie tortów, skupisz się na zdobywaniu niezbędnych umiejętności.
JAK W TORTLOVE WYGLĄDA SZKOLENIE?
Szkolenie prowadzone jest na prawdziwych tortach. Nie pracujemy na atrapach tak, by każdy uczestnik przepracował wszystkie techniki na “żywym” materiale, bo tylko on daje nam obraz tego jak wygląda praca nad tworzeniem tortu.
Każdy kursant pracuje na własnym stanowisku pracy, na swoim materiale. Nie prowadzimy pokazów tworzenia tortów. Ważne dla nas jest, by uczestnicy brali czynny udział w każdym etapie pracy a nie jedynie w jego części lub by byli tylko obserwatorami.
Każdy etap pracy przedstawiany jest uczestnikom przez osobę prowadzącą a następnie kursanci pod okiem szkoleniowca powtarzają go na swoim stanowisku pracy.
Zapewniamy kursantom wszystkie niezbędne na szkoleniu materiały.
Na naszym kursie cały tort przygotujesz pod naszym okiem własnoręcznie!
Dla kogo przeznaczone jest szkolenie
Szkolenie jest skierowane zarówno do osób początkujących, jak i średniozaawansowanych w dziedzinie tworzenia tortów. Jego program został starannie zaplanowany, aby umożliwić udział w szczególności osobom, które dotychczas nie miały doświadczenia w tworzeniu tortów.
Jeśli zastanawiasz się, czy warto rozpocząć naukę od dwupiętrowego tortu, pamiętaj, że najlepiej przyswajamy wiedzę, gdy mamy okazję do jej szybkiego utrwalenia. Tę właśnie możliwość daje szkolenie z tortu dwupiętrowego, ponieważ podczas jednego kursu powtarzasz cały proces nauki tworzenia i tynkowania pięter dwukrotnie. Dzięki temu masz szansę szybciej zrozumieć i opanować cały proces, co przekłada się na skuteczniejszą naukę i szybsze efekty.
Co obejmuje szkolenie
Szkolenie obejmujące naukę składania tortu od podstaw, czyli od pokrojenia biszkoptu aż do złożenia piętrowego tortu.
Najważniejsze punkty szkolenia:
- Omówienie receptur na składowe tortu – biszkopt, krem do przełożenia, frużelina;
- Prawidłowe przygotowanie tortów, czyli jak dobrze zaplanować tort - wysokość tortu, wysokość poszczególnych warstw, dobór średnic i inne;
- Krojenie biszkoptu, nasączanie, przekładanie kremem i frużeliną, złożenie tortu na zaplanowaną wysokość;
- Omówienie kremów do tynkowania, których użycie rekomenduję;
- Jak przygotować krem SMBC do tynkowania;
- Omówienie produktów do barwienia kremów;
- Szybkie i efektywne tynkowanie na kancik – bez cięcia nożem, bez konieczności “wypracowania” ręki, bez dysków;
- Omówienie sprzętów niezbędnych do złożenia tortu piętrowego;
- Wyjaśnienie roli wsporników, techniki ich rozmieszczania i docinania;
- Złożenie tortu w całość - poziomowanie, wsporniki, łączenie pięter;
- Otrzymasz skrypt z wszelkimi informacjami dotyczącymi wycen oraz porcjowania tortów;
- Wykonanie dekoracji tortu - proste i szybkie kwiaty oraz falbanki z papieru waflowego
Co zapewniamy na szkoleniu?
- Profesjonalne prowadzenie szkolenia
- Wszystkie produkty niezbędne do wykonania tortów
- Indywidualne miejsce pracy
- Obiad jednodaniowy
- Kawa, herbata, woda mineralna
- Dyplom ukończenia kursu
- Pudło do transportu tortu
Na szkoleniu nie pieczemy biszkoptów, nie przygotowujemy kremów ani frużelin do przełożenia tortu. Wszystkie te materiały są przygotowywane wcześniej przez nas. Na szkoleniu omawiamy sposób ich przygotowania a kursanci otrzymują wszystkie receptury w formie wydrukowanego skryptu.
INFORMACJE ORGANIZACYJNE
Szkolenie jednodniowe.
Miejsce kursu: Kraków, ul. Anny Szwed - Śniadowskiej 34
CENA SZKOLENIA:
1500 zł brutto - szkolenie grupowe
2200 zł brutto - szkolenie indywidualne
WYSOKOŚĆ ZADATKU: 400 zł
CZAS TRWANIA: około 11 godzin zegarowych (od 9 do ok.20)