tuba - tort z ukrytym piętrem
Zdjęcia poglądowe

tuba - tort z ukrytym piętrem

Zapraszamy na nasze fascynujące szkolenie "Tuba - tort z ukrytym piętrem", podczas którego dokładnie przekażemy Ci umiejętności składania i tynkowania tzw. "double barrel cake" – czyli tortu z ukrytym piętrem. To spotkanie kierujemy zarówno do osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z cukiernictwem, jak i tych, którzy posiadają już pewne doświadczenie, ale chcą rozwinąć swoje umiejętności w tworzeniu tego wyjątkowego rodzaju tortu.

 

tuba - tort z ukrytym piętrem
Zdjęcia poglądowe

JAK W TORTLOVE WYGLĄDA SZKOLENIE?

Szkolenie prowadzone jest na prawdziwych tortach. Nie pracujemy na atrapach tak, by każdy uczestnik przepracował wszystkie techniki na “żywym” materiale, bo tylko on daje nam obraz tego jak wygląda praca nad tworzeniem tortu.
Każdy kursant pracuje na własnym stanowisku pracy, na swoim materiale. Nie prowadzimy pokazów tworzenia tortów. Ważne dla nas jest, by uczestnicy brali czynny udział w każdym etapie pracy a nie jedynie w jego części lub by byli tylko obserwatorami.
Każdy etap pracy przedstawiany jest uczestnikom przez osobę prowadzącą a następnie kursanci pod okiem szkoleniowca powtarzają go na swoim stanowisku pracy.

Zapewniamy kursantom wszystkie niezbędne na szkoleniu materiały.
Na naszym kursie cały tort przygotujesz pod naszym okiem własnoręcznie!

co obejmuje szkolenie?

Zapraszamy na nasze kompleksowe szkolenie, które obejmuje naukę składania tortu poprzez przełożenie pojedynczych pięter, złożenie pięter w całość, otynkowanie oraz udekorowanie tortu.

Najważniejsze punkty szkolenia:

  1. Poprawne złożenie tortu bez względu na rodzaj użytego przełożenia.

    • Skupimy się na technikach składania, które są uniwersalne i dostosowane do różnych rodzajów przełożeń i różnych kształtów tortów.
      Do złożenia tortu, z uwagi na krótki czas chłodzenia, wykorzystamy krem czekoladowy a'la russel oraz frużelinę.
  2. Przygotowanie kremu do tynkowania według naszej receptury.

    • Omówimy i zastosujemy recepturę na krem czekoladowy a'la ganache, który posłuży do tynkowania tortu.
  3. Tynkowanie na gładko z użyciem kancika.

    • Praktycznie pokażemy, jak precyzyjnie wytynkować tort, osiągając gładką powierzchnię, zwracając uwagę na szczegóły, takie jak kancik.
  4. Dekoracja.

    • Nauczymy się tworzenia zamszu czekoladowego (z użyciem kompresora), drobnych elementów z kremu oraz róż z papieru waflowego, co pozwoli uzyskać wyjątkowe efekty dekoracyjne.

Zapewniamy praktyczne i wyczerpujące szkolenie, które umożliwi zdobycie umiejętności składania, tynkowania i dekorowania tortów w profesjonalny sposób.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Szkolenie jednodniowe.
Miejsce kursu: Kraków, ul. Anny Szwed - Śniadowskiej 34

CENA SZKOLENIA: 1350 zł brutto
WYSOKOŚĆ ZADATKU: 400 zł
CZAS TRWANIA: około 9-10 godzin zegarowych

Ta strona używa plików cookie, aby zapewnić najlepsze wrażenia. Kontynuując korzystanie z tej witryny, zgadzasz się na ich użycie. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności

Zapisz się na kurs przez formularz kontaktowy