Tort trzypiętrowy – podstawy (szkolenie dwudniowe)

“Tort trzypiętrowy – podstawy” to techniczne szkolenie przeznaczone dla osób początkujących lub średnio zaawansowanych, które chcą nauczyć się jak złożyć wielopoziomowy tort od a do z w sposób najbardziej efektywny, szybki, stabilny i efektowny.

Jeśli chcesz nauczyć się jak złożyć tort – od podstaw czyli od pokrojenia biszkoptu, przez przełożenie i tynkowanie na kancik aż do dekoracji?

Masz wątpliwości czy to co robisz i jak samodzielnie składasz tort jest optymalne?

A może pęka Ci tynk, nie ma kancika, tort jest niestabilny?

Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedź brzmi – Tak! to nasze szkolenie jest dla Ciebie idealne!


WAŻNE!!!

Szkolenie przeprowadzamy na prawdziwych tortach, nie na atrapach.
Na szkoleniu każdy kursant przygotowuje swój własny tort. Tort przygotowywany jest od samodzielnie przez kursanta, według wskazówek szkoleniowca.

TORT NIE JEST PRACĄ GRUPOWĄ – KAŻDY PRACUJE NAD SWOIM TORTEM, KTORY ZABIERA ZE SOBĄ DO DOMU.
Tort jest w pełni jadalny. Na szkoleniu każdy kursant otrzymuje wszystkie przepisy na kremy, biszkopty i frużelinę, które używa na szkoleniu.


NAJWAŻNIEJSZE PUNKTY SZKOLENIA:

1. Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń ( na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy pracujemy na kremie russel,ale technika składania jest odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń). 

2. Zabezpieczenie przełożenia frużeliną tak,by nie przeszkadzało nam w tynkowaniu, nie tworzyło „buły” i nie przeciekało

3. Przygotowanie i tynkowanie piętra w technice “semi naked”

4. Przygotowanie i tynkowanie piętra na gładko i “na kancik”

5. Przygotowanie i tynkowanie piętra w mikro rozmiarze (ok.10-11 cm) w “bezzamszowym zamszu”

6. Złożenie tortu trzypiętrowego piętrowego

7. Dekorowanie tortu

  • malowanie na torcie techniką masła kakaowego
  • wykonanie w 100% jadalnych gałązek lawendy
  • wykonanie kwiatu z papieru waflowego

  Dodatkowo na szkoleniu omawiamy wiele innych punktów związanych z tematem kursu, np.terminy przydatności do spożycia, barwienie, wyliczanie porcji itp.


CENA SZKOLENIA:

2000 zł brutto /cena za dwa dni szkoleniowe/ – Kraków

2100 zł brutto /cena za dwa dni szkoleniowe/ – Goleniów lub Szczecin

Wystawiamy faktury Vat.


CZAS TRWANIA SZKOLENIA : dwa dni szkoleniowe po ok.10 godzin zegarowych


ZAPISY:

Zapisy na kurs przyjmowane są WYŁĄCZNIE mailowo na adres szkolenia.tortlove@gmail.com

ZAPISY RUSZAJĄ 26.06.2021r. i w tym dniu pojawi się na stronie grafik z datami szkoleń.

W tytule prosimy o podanie daty, miejsca szkolenia oraz tematu kursu.
Czas odpowiedzi może wynieść do 72h.

Nie przyjmujemy zapisów przez facebooka, instagram’a czy innymi drogami niż mail na powyższy adres!

Aby zapisać się na kurs konieczna jest akceptacja regulaminu szkoleń oraz wpłata zadatku w kwocie 100 zł.

REGULAMIN SZKOLEŃ jest przekazywany kursantom PRZED zapisem. Prosimy koniecznie o jego dokładne przeczytanie, ponieważ akceptacja regulaminu i zapisanie się na kurs oznacza zawarcie umowy na świadczenie usługi szkoleniowej.


tort trzypiętrowy szkolenie
zdjęcie poglądowe