Tort dwupiętrowy od podstaw

CZAS TRWANIA: około 10 – 11 godzin (kurs jednodniowy)

OPIS SZKOLENIA:

Szkolenie techniczne,przeznaczone dla osób początkujących, chcących nauczyć się podstaw tworzenia tortów obłożonych kremem maślanym.
Na szkoleniu kursanci samodzielnie kroją biszkopt, składają dwa piętra tortu i tynkują “na kancik”. Własnymi rękami składają tort i dekorują go kremem oraz elementami z papieru jadalnego.

NAJWAŻNIEJSZE PUNKTY SZKOLENIA:

1. Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń ( na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy pracujemy na kremie russel,ale technika składania jest odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń)
2. Zabezpieczenie przełożenia frużeliną tak,by nie przeszkadzało nam w tynkowaniu, nie tworzyło „buły” i nie przeciekało
3. Tynkowanie dwóch pięter tortu kremem maślanym na kancik
4. Złożenie tortu piętrowego
5. Dekorowanie tortu kremem maślanym (struktura betonu, złote elementy dekoracyjne z masy cukrowej)
6. Wykonanie kwiatów z kremu maślanego (róże)
7. Wykonanie dekoracyjnych gałązek oraz listków z papieru jadalnego

WAŻNE!!!

Szkolenie przeprowadzamy na prawdziwych tortach, nie na atrapach. Każdy uczestnik wykonuje swój tort i po zakończonym szkoleniu zabiera go ze sobą. Tort jest w pełni jadalny.

UWAGI:
Na kursie zapewniamy kawę, herbatę, słodkie przekąski oraz obiad.
Zapewniamy wszystkie materiały na kursie w tym również opakowanie do transportu tortu.
Każdy kursant zabiera ze sobą swój tort.

CENA SZKOLENIA:
999 zł brutto. Wystawiamy faktury Vat.

ZAPISY:
Zapisy na kurs przyjmowane są wyłącznie przez wiadomość na Facebooku lub przez wiadomość e-mail : zamowienia@tortlove.pl
Aby zapisać się na kurs konieczna jest akceptacja regulaminu szkoleń oraz wpłata zadatku w kwocie 99 zł.